Agilni projektni menadžement primenom Scrum metodologije

Opšti podaci o kursu:

Agilni projektni menadžement primenom Scrum metodologije kurs daje uvide kako izabrati i organizovati neophodni procese u svim fazama razvoja u softverskom životnom ciklusu,kao i kako kreirati realne planove.

Zašto Scrum?

Scrum predstavlja neverovatan, jednostavan skup moćnih principa i primera dobre prakse, koji pomaže timovima da isporuče proizvode u kratkim vremenskim ciklusima, uz brzo dobijanje povratne informacije od strane klijenta, kao i kontinuirano usavršavanje proizvoda uz aktivno učešće klijenta, uz brzo prilagođavanje novonastalim situacijama.

Kao vodeći agilni okvir, Scrum se najviše koristi u softverskom razvoju, odlično se pokazao u primeni na kompleksnim projektima, ali ima dokazanu efektivno I efikasno primenu  I u drugim oblastima.


Šta ćete naučiti?

Teme:

 • Uvod u Agilni softverski razvoj
 • Osnove Scrum okvira
 • Upravljanje razvojem proizvoda
 • Upravljanje Sprint-om
 • Kako kreirati optimalno radno okruženje u skladu sa Scrum-om
 • Primena Agilne metodologije u Vašoj organizaciji
 • Prepoznavanje momenta za uspešnu primenu Agilne metode u Vašoj organizaciji.

 Način rada: Obuka je bazirana na aktivnom i iskustvenom učestvovanju polaznika u različitim oblicima interaktivnog rada: simulacije, grupne diskusije, upitnici, rad u parovima, kratka predavanja i grupne diskusija.


Kome je kurs namenjen?

 • Projektnim i programskim menadžerima,
 • Softverskim arhitektama,
 • Sistemskim analitičarima,
 • Timskim liderima, programerima i
  bilo kome ko je zainteresovan da primeni Scrum i agilne metodologije u svom radu.

Trajanje i tempo kursa:

Dva dana (2×8 sati)


Literatura za polaznike:

Obezbedjena skripta predavaca- štampana verzija.


Seritifkat:

Nastavni Centar Informatika svim polaznicima izdaje sertifikat o odslušanoj obuci, koji potvrđuje da polaznici vladaju materijom i da u praksi mogu da primene stečena znanja.


Biografija predavača:

Biljana Obradović ima preko 15 godina iskustva rada na ICT projektima na rukovodećim i konsultantskim pozicijama. Poseduje ISO/lEC 27001 lead audit sertifikat, ITIL foundation sertifikat, kao i međunarodnu Cambridge diplomu za upravljanje projektima (IDPM). Kroz rad na pozicijama Programskog i Projektnog menadžera na softverskim projektima je primenjivala metodologije poput PMC, PMBOK, Logical Framework, Agile PM, kao i Scrum-a.

Kao trener Biljana ima preko 10 godina iskustva u realizaciji treninga u oblastima projektnog i programskog menadžmenta, prodaje, upravljanja kvalitetom. upravljanje odnosima sa klijentima, rukovođenja, upravljanja promenama, upravljanja stresom, itd.

Autorka je akreditovane obuke za MSPP, kao i sertifikovani konsultant za poslovne veštine pri Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj.

Takođe je, trener Instituta za standardizaciju Srbije za sledeće standarde: 27001 (Upravljanje bezbednošću informacija), Upravljanje rizicima na osnovu 27005, upravljanje projektima prema 21500, kao i 22301 (upravljanje kontinuitetom poslovanja).

Biljanini klijenti kojima je do sad držala treninge dolaze iz oblasti finansija, ICT sektora, javnog sektora i MSPP.