Efikasno upravljanje stresom

Opšti podaci o kursu:

Efikasno upravljanje stresom je jednodnevni kurs na kome ćete uvideti razliku između pozitivnog i negativnog stresa. Za razliku od manje količine stresa koja ima pozitivnu, stimulativnu ulogu, hronični stres ima destruktivne posledice po psihičko i fizičko zdravlje zaposlenog. Učesnici će naučiti da procene nivo ugroženosti od stresa kome su izloženi, ovladaće tehnikama za njegovu redukciju, kao i načinima prevencije sindroma sagorevanja na poslu.


Šta ćete naučiti?

  • Uloga sistema za uzbunjivanje i adaptivna funkcija stresa
  • Šta se sve događa sa vašim telom kada ste pod uticajem stresa
  • Prepoznavanje faza u razvoju stresa
  • Sindrom pregorevanja na poslu (burnout)
  • Anksioznost i panični napad
  • Načini prevencije i redukcije stresa
  • Uloga pravilnog disanja u redukciji stresa
  • Metode mišićne relaksacije

Način rada: Trening se realizuje u grupi, po principu interaktivnog rada i iskustvenog učenja, ali je moguće da se, po potrebi, organizuje i kao individualno savetovanje.


Kome je kurs namenjen?

Kome je kurs namenjen: Seminar je prilagođen poslovnim ljudima koji su pritisnuti teškoćama, konfliktima, rokovima i ostalim stresogenim faktorima na poslu. Posebno se preporučuje onima koji su stalno napeti, razdražljivi, imaju bolove u vratu i ledjima ili na neki drugi način prepoznaju da trpe posledice stresa na poslu.


Trajanje i tempo kursa:

Jedan dan (8 sati)


Literatura za polaznike:

Obezbedjena skripta predavaca- štampana verzija.


Seritifikati:

Nastavni Centar Informatika svim polaznicima izdaje sertifikat o odslušanoj obuci, koji potvrđuje da polaznici vladaju materijom i da u praksi mogu da primene stečena znanja.


Biografija predavača:

Brankica Ristić je završila psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a status RE i KBT psihoterapeutkinje stekla u REBT pridruženom trening centru Instituta Albert Elis.

Sertifikovana je trenerica asertivne komunikacije sa dvadesetogodišnjem iskustvom u dizajniranju i izvođenju različitih obuka i treninga za trenere u nevladinom, javnom i profitnom sektoru, kao i u koordiniranju i realizaciji kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja.

Autorka akreditovanih obuka za zaposlene u obrazovnom sistemu.