Microsoft nudi besplatne elektronske knjige na engleskom jeziku koje se mogu preuzeti. I to preko 240 elektronskih knjiga, u PDF ili sway formatu, koje obrađuju teme kao što su Windows, Azure, Power BI, SharePoint … Mnoge od ovih izdanja obrađuju navedene proizvode sa tehničke strane ali ima i onih koje daju savete i trikove za uspešnije i efektnije korišćenje programa.

Neke od najpopularnijih su:

Office 365 i produktivnost:

Windows OS, cloud i serveri – tehnički pregled:

Vodiči za licenciranje:

Knjige možete preuzeti pojedinačno ili sve zajedno. Možete ih deliti, kako navodi autor članka, direktor u korporaciji Microsoft.

Knjige možete istražiti i preuzeti OVDE:

Svakako pomoću e-knjiga možete steći teorijsko znanje. No predavač vam može preneti iskustvo iz prakse, demonstrirati i razjasniti pojmove koje ste pročitali. Na kraju krajeva, tu su i MCP ispiti koje polažete i time potvrđujete svoje znanje.

Nastavni centar Informatika, nudi vam kurseve za pripremu MCP ispita, predavanja na temu unapređenja rada i produktivnosti i izučavanje alata za razvoj softvera i veba. Posetite našu veb stranu ili svratite do nas. Sigurno postoji predavanje ili ispit koje će vam pomoći u daljem napretku u karijeri.